Kotlovi na gas Condx 25 kW kondenzacioni Biasi

116.500 RSD

Kotlovi na gas Biasi

1 na zalihama

Opis

Kotlovi na gas Condx 25 kW kondenzacioni Biasi savršeni su za sisteme podnog i radijatorskog grejanja, kondenzacioni kotao obezbeđuje visoke performanse, ekonomičnost u potrošnji energije i zaštite čovekove okoline. Dostupni su u kapacitetima od 25 i 35 kW. Svi kotlovi proizvođača BIASI imaju iste dimenzije bez obzira na snagu i modele tako da je njihova zamena vrlo jednostavna. Odabirom BIASI kotla kupac dobija proizvod koji je vrlo pouzdan u radu, sa tehnologijom koji ga čine posebnim.

Korisnici BIASI gasnih kotlova mogu računati na post prodajnu uslugu servisa. Servisiranje i održavanje gasnih kotlova obavlja kvalifikovano i profesionalno osoblje. Originalni rezervni delovi su dostupni u svakom trenutku, za svaki model i tip kotla. Gorionik u kojem se smanjuje količina vazduha i povećava procenat CO2 direktno utiče na tačku rošenja tj. tačku isparenja. Ovo doprinosi smanjenju potrošnje goriva i nižim računima potrošnje gasa. Gorionik proizveden od nerđajućeg čelika, radi na principu tehnologije kondenzacije i smanjenja emisije zagađenja prirode.

Kondenzacioni kotao BIASI poštuje sve standarde potrebne da bi dobio klasu 5 po evropskoj direktivi EN297. Pored toga zadovoljava visoke tehnološke performanse u skladu sa direktivom 92/42 CEE i zakonodavnoj direktivi 311/06 kao i komfort u proizvodnji sanitarne energije EN 13203.

Primarni izmenjivač od nerđajućeg čelika klase NOx 5 sa plastičnim omotačem obezbeđuje visoku efikasnost, dug životni vek i maksimalnu otpornost prema koroziji. Poseduje pločasti sanitarni izmenjivač od nerđajućeg čelika-INOX kao i zaštitu IPX5D. Podešavanje maksimalne snage prema potrebma sistema centralnog grejanja. Digitalni kontrolni panel sa pozadinskim osvetljenjem.

Gorionik optimizira mešavinu vazduha i minimizira količinu gasa i pa time i njegovu potrošnju. Emisija štetnih gasova je i do 5 puta manja kod kondenzacijskog kotla u odnosu na konvencionalne kotlove. Kondenzat nastaje hlađenjem dima u unutrašnjosti izmenjivača toplote. Ovo hlađenje podrazumeva oslobađanje toplote iz dima i nastajanje kondenzata tj. pri opterećenju od 30% iskorišćenje gasnog kotla iznosi 108%.

Sifon u kotlu služi za sakupljanje kondenzata i on se odvodi putem kućne kanalizacije/drenaže.

Kondenzacija kotla započinje kada je povratna temperatura vode iz sistema grejanja ispod vrednosti tačke trošenja dimnih gasova tj. kada je povratna temperatura vode iz sistema grejanja oko 56C vodena para sadržana u dimnom gasu kondenzuje. Putem ove transformacije proizilazi toplotna energije koja povećava stepen iskorišćenja gasnog kotla. Što je niža povratna tempeatura vode u kotlu to je veći stepen kondenzacije pa se time stepen iskorišćenja gasnog kotla može povećati na 108%.

Postoji mogućnost povezivanja sa eksternim senzorom i sobnim termostatom.

Pogledajte ponudu prateće opreme i koje proizvode izabrati. Ostali kotlovi na gas

Dodatne informacije

Težina 480 kg
Dimenzije 950 × 1100 × 1410 cm